miten-vaihdan-tilitoimistoni

Miten vaihdan tilitoimistoni?

Tilitoimiston vaihtaminen kuulostaa monimutkaiselta ja vaikealta, eikä vanhan vaihtaminen aina muiden tehtävien ohella ole kalenterissa päivän ensimmäisenä työlistalla. Monilla yrityksillä onkin uuden tilikauden aloittaminen ajankohtaista heinäkuun vaihteessa ja tilitoimiston vaihtaminen on voinut olla mielessä jo pidemmän aikaa. Kesä on aikaa, kun monet kiireettömät asiat ovat enemmän pinnalla muiden työkiireiden hälvetessä. Kerroimme aikaisemmassa blogitekstissä, miksi tilitoimiston kilpailuttaminen kannattaa. Käy lukemassa lisää tilitoimiston kilpailuttamisesta!

Tilitoimiston vaihtamiseen liittyvällä ajankohdalla ei ole merkitystä. Selkeämpää se voi olla, että edellinen tilitoimisto laatii tilinpäätöksen ja vastaa kokonaisuudessaan kuluneesta tilikaudesta. Tämä säästää aikaa uudelta tilitoimistolta. Mikään ei kuitenkaan estä kilpailuttamista ja tilitoimiston vaihtamista, kun siihen löytyy itseltään hetki aikaa. Tilikauden vaihtuessa vuoden vaihteessa, on se kiireistä aikaa myös yrityksille.

Muista, et ole yksin. Ammattitaitoiselta tilitoimistolta löydät asiantuntijoita, jotka ymmärtävät tilitoimiston vaihtamiseen liittyvät muutokset ja osaavat hoitaa vaihdon sinun tukenasi ja sinun etujesi mukaisesti.

Mitä sinun tulisi tehdä tilitoimistoa vaihtaessasi?

  1. Tee päätös tilitoimiston vaihtamisesta.
  2. Valitse uusi tilitoimisto. Syitä uuden etsimiseen voivat olla parempi hinnoittelu, sijainti, palvelu tai muiden suositukset. Voit pyytää tarjouksen tai käydä tapaamassa useampia kirjanpitäjiä enne lopullista päätöstä. Saat näin vaikutelman myös tilitoimistosta ihmisinä. Tee sopimus sinne, mikä tuntuu kokonaisuutena sopivan juuri sinun tarpeisiisi.
  3. Allekirjoita sopimus uuteen tilitoimistoon.
  4. Irtisano sopimus vanhan tilitoimiston kanssa. Tarkista irtisanomisaika. Uusi tilitoimisto voi myös hoitaa tämän puolestasi.
  5. Sovi siirtymäaika ja aikataulutus tilitoimistojen kanssa. On hyvä aikatauluttaa siirtymä, jotta kaikki osapuolet ovat ajan tasalla muutoksista. Muista myös laskutusosoitteen muuttaminen uuteen tilitoimistoon, jos haluat laskut suoraan uudelle tilitoimistollesi.
  6. Siirrä tarvittavat valtuudet uudelle tilitoimistolle. Tässä asiantuntijat osaavat myös neuvoa sinua.
  7. Peruuta sähköiset valtuudet, kun aikataulullisesti vanhan tilitoimiston tehtävät on hoidettu.

Tervetuloa tutustumaan myös meille Nordic C-Managementille! Tarjoamme kaiken neuvonannon yrityksen perustamisesta alkaen ja olemme apunasi myös tilitoimiston vaihtamiseen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Tarjoamme nyt myös uusille asiakkaille 2kk kirjanpitopalvelut hintaan 0€ (voimassa 30.6.2018 saakka). Ota yhteyttä, me autamme! Puh. 020 734 6900 / info@c-management.fi tai ota yhteyttä suoraan asiakasvastaavaan: Johanna Heikkilä / johanna.heikkila@c-management.fi.