nain-vaikutat-kirjanpitosi-hintaan

Yrittäjä, näin vaikutat itse kirjanpitosi hinnoitteluun

Selvitä piilokustannukset

Alkuun yrittäjän on hyvä sopia yhdessä tilitoimiston ja oman kirjanpitäjänsä kanssa yhteisistä pelisäännöistä. Yksi oleellinen asia on esimerkiksi, maksaako puhelinneuvonta erikseen vai sisältyykö se pakettihintaan. Välillä yrittäjän kannattaa etsiä tietoa myös itse, jotta mahdollinen puhelinneuvonnan kustannus ei nostaisi yrittäjän kirjanpidon kokonaiskustannuksia, sen ollessa maksullista.

Sähköistä taloushallintosi

Kirjanpito kannattaa aina sähköistää, sillä siihen kuluu kirjanpitäjältä vähemmän manuaalista laskutettavaa työtä. Yrittäjä maksimoi hyödyn, kun sähköistetään laskutus, allekirjoitukset sekä yhdistetään mahdolliset muut ohjelmistot, kuten verkkokauppa-alustat, kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmät. Lisätietoja ulkoisista integroinneista kannattaa kysyä aina tilitoimistolta.

Kirjanpidon sähköistämisellä tehostetaan myös palvelun laatua, kun tapaamisissa kirjanpitäjä käyttää ajan tehokkaammin yhdessä yrittäjän kanssa liiketoiminnan tarkasteluun ja kehittämiseen jopa edullisempaan hintaan. Kannattaa siis ainakin harkita tilitoimiston tarjoamia taloushallinto-ohjelmistoja.

Maksa verot osissa

Todella pienten yritysten kannattaa maksaa arvonlisäverot kerran vuodessa ja muut verot neljännesvuosittain, kuukausittaisten ilmoitusten ja maksujen sijasta. Tämä vähentää kirjanpitäjän työmäärää ja näin yrittäjän kulut vastaavasti pienenevät.

Pysy aikataulussa

Yrittäjän on myös hyvä huolehtia kaikkien materiaalien toimittamisesta ajallaan ja järjestyksessä, oli kyse sitten sähköisestä tai perinteisistä paperisista tositteista. Tällä säästät kirjanpitäjäsi aikaa, kun hänellä ei mene aikaa puuttuvien asiakirjojen etsimiseen ja selvittelyyn.

Etsitkö asiantuntevaa tilitoimistoa yrityksellesi? Tilitoimistomme hinnasto perustuu aina selkeään tuntihinnoitteluun. Nordic C-Managementin toiminnan ajatus on tarjota asiakkaille korkeatasoisia taloushallinnon palveluita. Ota yhteyttä!