Tilinpäätökseen valmistautuminen

Tilinpäätöksen laadintaa varten on tärkeää muistaa toimittaa omaan tilitoimistoon kaikki tilinpäätöstä varten tarvittava materiaali. Vuosi lähenee loppuaan, ja mikäli yrityksesi tilikausi päättyy vuoden loppuun, on nyt oikea aika varmistaa, että kaikki tilikauden tärkeät asiakirjat tulevat toimitettua kirjanpitäjälle. Näin tilinpäätös saadaan valmiiksi oikea-aikaisesti.

Jotta tilinpäätös voidaan tehdä, tulisi kirjanpitäjällä olla muun muassa seuraavat dokumentit.

  • Puuttuvat osto- ja myyntilaskut sekä muut tositteet, mukaan lukien matkalaskut
  • Allekirjoitettu varastoinventaari, mikäli yrityksellä on varastoa
  • Vastuu ja vakuuserittely
  • Kiinteistöjen rasitustodistukset
  • Pöytäkirjat hallituksen ja yhtiökokouksen kokouksista
  • Käteiskassatiedot
  • Raportit yrityksen sijoituksista
  • Yrityksen leasingsopimuksiin liittyvät tiedot

Lisäksi, mikäli yrityksesi hoitaa itse osto- ja myyntireskontran, tulisi kirjanpitäjälle toimittaa tieto yrityksen myyntisaamisista sekä ostoveloista. Suositeltavaa on myös sopia tapaaminen kirjanpitäjän kanssa vuoden loppupuolelle. Tapaamisen aikana voidaan muun muassa käydä läpi kuluneen tilikauden liiketoimintaa, sekä tehdä suunnitelmia tulevan vuoden varalle.

Haluatko keskustella kirjanpitäjämme kanssa tilinpäätökseen liittyvistä asioista? Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan kalenterista sopiva aika tapaamiselle!

Yrityskonsultointi