Työntekijän lounasetu

Työntekijän luontoiseduista seuraavana käsittelemme lounasedun. Mikä on lounasetu ja miten sitä voi hyödyntää?

Lounasetu on 25 % verovapaata, ja työnantajalla on mahdollisuus päättää, maksaako lounasetua lounasvähennyksenä vai luontoisetuna. Luontoisetuna maksettaessa lounasetu maksetaan työntekijälle palkan päälle, ja työnantajan kuuluu maksaa edun nimellisarvo sekä työnantajamaksut 75 % osalta. Kulut on kuitenkin mahdollista vähentää verotuksessa. Työntekijä maksaa nimellisarvosta tuloveroa oman henkilökohtaisen veroprosenttinsa mukaan.

Lounasvähennys tarkoittaa sitä, että työntekijä joutuu maksamaan työnantajalle lounasedusta verotusarvon 75 % suuruisen summan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että työntekijän palkasta voidaan pidättää 75 % lounasedun arvosta, ja työnantaja kustantaa loput 25 %. Tämän työnantaja voi vähentää verotuksessaan.

Yrittäjä, tarjoatko sinä työntekijöillesi lounasetua? Onko sinulla kysyttävää aiheeseen liittyen? Laita sähköpostia osoitteeseen info(a)c-management.fi, niin tarkistetaan myös sinun yrityksesi tilanne työntekijöiden etujen osalta!