Työterveyshuolto – miten se järjestetään?

Tiesithän, että työnantajan tulee huolehtia työterveyshuollon järjestämisestä yrityksen palkkalistoilla oleville henkilöille?

Mitä työterveyshuollolla sitten tarkoitetaan?

Työterveyshuollon järjestäminen on yritysten lakisääteinen tehtävä. Työterveyshuolto on työntekijöiden terveyttä ja työ- ja toimintakykyä tukevaa toimintaa sekä työtapaturmien ja työn takia aiheutuvien sairauksien ennaltaehkäisyä. Työterveyshuollolla pyritään myös työympäristön turvallisuuden edistämiseen. Työterveyshuollon yhteydessä työnantaja voi niin halutessaan järjestää työntekijöilleen muita sairaanhoito- ja terveyspalveluita.

Miten työterveyshuollon järjestäminen käytännössä menee?

1.) Päätä, kenen palveluntarjoajan kanssa haluat tehdä yhteistyötä työterveyshuoltoasioissa.Voit järjestää työterveyspalvelut itse, tai hankkia ne yksityiseltä sektorilta toisten työnantajien kanssa. Myös terveyskeskus on velvollinen järjestämään työterveyspalvelut työntekijöillesi, mikäli näin haluat.

2.)  Laadi sopimus palveluntarjoajan kanssa.
Laadi yhdessä työterveyshuollon palveluntarjoajan kanssa kirjallinen sopimus ja toimintasuunnitelma siitä, miten työterveyshuolto järjestetään – mitkä ovat työpaikkanne tarpeet työterveyshuollon suhteen?

3.) Informoi henkilöstöäsi.
Viesti työntekijöillesi tekemästäsi sopimuksesta ja siitä, mitä työterveyshuollon palveluita heille kuuluu.
Kun työntekijäsi käyttävät työterveyshuollon palveluita, korvaa KELA työnantajalle palvelujen järjestämisestä koituneet tarpeelliset ja kohtuulliset kulut. Työterveyshuollon piiriin eivät kuitenkaan kuulu esimerkiksi hammaslääkärikäynnit, kuntoutus ja työtapaturmat, vaan kyseisiä palveluita varten on olemassa erilliset korvausjärjestelmät. Työntekijöille työterveyshuollon piiriin sijoittuvat palvelut ovat veloituksettomia.

Nordic C-Management on täyden palvelun tilitoimisto. Laajan kontaktiverkostomme kautta pystymme avustamaan asiakkaitamme monenlaisissa yrittäjän velvollisuuksissa sekä yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Mikäli haluat kuulla lisää palveluistamme, ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!