yrityksen-perustaminen-yhdessa-tilitoimiston-kanssa

Yrityksen perustaminen yhdessä tilitoimiston kanssa

Suurimmat haasteet yrityksen toiminnan aloittamisessa ovat ikäviä varsinkin siinä vaiheessa, kun yritys on vasta juuri perustettu. Sen vuoksi taloushallinnon kumppanin hankkiminen jo ennen itse yrityksen perustamista on enemmän kuin suositeltavaa.
Mitä apua tilitoimistosta on aloittavalle yrittäjälle ja miksi tilitoimistokumppanin hankkiminen kannattaa jo ennen yrityksen perustamista? Kerromme merkittävimpiä hyötyjä taloushallinnon kumppanin hankinnasta ennen yrityksen perustamista.

Kokemus apuna suunnittelussa

Toiminimen perustaminen on helppoa ja se onnistuu verkossa jopa 15 minuutissa. Silti jo osakeyhtiön perustamisessa on taloushallinnollisia asioita, jotka yrittäjän on hyvä ottaa huomioon. Parhaiten näistä asioista osaa kertoa taloushallinnon ammattilainen. Miellyttävintä tulevalle yrittäjälle on todennäköisesti kuulla näistä asioista vaikkapa kahvikupin äärellä henkilökohtaisesti, kuin etsiä itse tietoa turhautuneena eri tietolähteistä. Näin yrittäjä pystyy myös hyödyntämään taloushallinnon kumppanin kokemusta suunnitelmallisessa aloittamisessa ja ottaa huomioon tulevalle kasvulle tärkeät tekijät jo ennen yrityksen perustamista.

Verotus

Yrityksen verotukseen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten yhtiömuoto ja toimiala. Sen vuoksi on tärkeää, että uudella yrittäjällä on heti alusta lähtien selvillä kaikki tekijät, jotka vaikuttavat yrityksen tulevaan verotukseen. Taloushallinnon kumppani osaa auttaa yrittäjää olemaan selvillä siitä, miten tämän mahdolliset päätökset vaikuttavat verotukseen ja millaiset päätökset ovat pitkäaikaissuunnitelmat huomioiden kannattavia.

Paperityö puolestasi

Tilitoimisto voi hoitaa aloittavan yrittäjän puolesta kaiken paperityön valmiiksi yrityksen perustamista varten, vielä kahvin ollessa höyryävän kuumaa. Yrittäjälle riittää silloin se, että hän allekirjoittaa vain muutaman paperin.

Sähköinen ohjelmisto tutuksi jo hyvissä ajoin

Jo yrityksen perustamisen yhteydessä tai viimeistään heti sen jälkeen on hyvä pohtia myös sitä, millä taloushallinnon järjestelmällä yritystä lähdetään ohjaamaan. Uudelle yrittäjälle sopivan järjestelmän tulisi olla alkuun kevyt ja edullinen, mutta samalla sen pitäisi pystyä jatkossa kasvamaan ja skaalautumaan isommaksi, vastaten kasvavan yrityksen tarpeisiin. Siksi on suuri etu, että yrittäjä on hyvissä ajoin liikkeellä tilitoimiston kanssa. Aikaisessa vaiheessa valittu sähköinen ohjelmisto tulee tutuksi jo heti yritystoiminnan alussa ja tukee näin yritystoiminnan aloittamista.

Keskity intohimoosi

Kun yrittäjällä on heti ensimmäisestä askeleesta lähtien tukenaan tilitoimisto, joka huolehtii taloushallinnon asioista, jää yrittäjälle itselleen aikaa keskittyä uuden yrityksensä toiminnan aloittamiseen. Kun taloushallinnon kumppani vastaa siitä, että taloushallinto toimii kuten pitää, antaa se uudelle yrittäjälle enemmän pelivaraa yrityksen aloitukselle merkittävien tehtävien toteuttamiseen sekä omaan ydinosaamiseensa keskittymiseen.

Lisää vinkkejä yrityksen perustamiseen: yrittajanopas.fi

Onko yrityksen perustaminen sinulle ajankohtainen aihe tai pitkään mielessä pyörinyt haave? Ota ensimmäinen askel kohti unelmasi toteuttamista – Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja sovitaan yhteinen tapaaminen.