yrittaja-muista-nama-paivamaarat

Yrittäjä – muista nämä päivämäärät

Yrittäjän arjessa lähes kaikki päivämäärät säilyvät samoina vuosittain. Tiedätkö, mitä kaikkea sinun on tehtävä ja milloin? Opastamme sinut yrityksen omistajana näihin päivämääriin varmistaaksemme, ettet unohda tärkeitä määräaikoja. Nordic C-Managementilla kirjanpitäjäsi huolehtii määräajoista, ja yleensä kysyy materiaalien perään puolestasi. Vastuu aineistojen toimittamisesta ajallaan on kuitenkin aina yrittäjällä.

Kuukausittain toistuvat

Nämä ovat asioita, jotka sinun pitäisi tehdä vähintään joka kuukausi:

12.päivä: ALV, muut oma-aloitteiset verot ja työnantajasuoritukset

  • Mikäli verot maksetaan kuukausittain, on arvonlisäverot ilmoitettava ja tilitettävä viimeistään 12.päivä. Arvonlisäverot voi ilmoittaa myös kalenterivuosittain (2.3) tai neljännesvuosittain.

20.päivä: YEL-maksujen eräpäivät, arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen eräpäivä

  • Yrittäjän eläkevakuutusmaksujen eräpäivä on aina maksukuukauden 20.päivä.

23.päivä: Ennakkoverojen maksaminen

  • Ennakkoverojen eräpäivä on normaalisti joka kuukauden 23. päivä. Ennakkoverot voidaan maksaa myös kuudessa erässä tai kahdesti vuodessa.

Muita yrittäjälle tärkeitä tehtäviä, jotka on tehtävä viikoittain tai vähintään joka kuukausi:

Laskujen valmistelu ja lähettäminen

  • Varmista, että laskut maksetaan ajallaan ja minimoi hallinnollista aikaa käyttämällä laskumallia, joka sisältää oikeat tiedot, kuten maksuehdot, eritellyt maksut ja kuinka hyväksyt maksun.

Maksa myyjille

  • Varmista, että kohtelet muita yritysomistajia samalla tavalla, kuin haluat, että omat asiakkaasi kohtelevat sinua – maksa heille ajoissa. Seuraa, kenelle sinun on maksettava, ja varaa varoja, jotta pystyt maksamaan myyjillesi ajoissa maksujen myöhästymisen välttämiseksi. Ja muista säilyttää kopiot kuiteistasi.

Asiakirjat ja kuitit

  • Sinun on säilytettävä kopiot (paperinen tai sähköinen) kaikista saamistasi myyntimaksuista ja kaikista suorittamasi kulumaksuista.

Kerran vuodessa:

31.1. Vuosi-ilmoitukset

  • Työnantajien on jätettävä vuosi-ilmoitus viimeistään 31.1, tähän on olemassa kuitenkin poikkeuksia. Jos ilmoitetaan osingoista, osuuskunnan ylijäämistä tai ulkomaan osingoista sähköisesti, vuosi-ilmoitukset tehdään viimeistään 3.2.

2.3 Arvonlisäverojen ilmoittaminen kalenterivuosittain

  • Jos yrittäjä maksaa arvonlisäverot kerran vudessa, on ne maksettava viimeistään 2.3.

2.4 Toiminimiyrittäjän veroilmoituksen palautuspäivä

  • Toiminimen veroilmoitus on jätettävä viimeistään 2.4. Ulkomailla asuvilla Suomessa toimintaa harjoittavilla määräpäivä voi olla myös 19.5.

30.4 Osakeyhtiön veroilmoituksen palautuspäivä

  • Osakeyhtiön tulee jättää veroilmoitus viimeistään neljän kuukauden sisällä tilikauden päättymisestä. Useimmilla osakeyhtiöillä tilikausi päättyy 31.12, jolloin veroilmoitus on jätettävä viimeistään 30.4.

Muita tärkeitä päivämääriä yrittäjille ja yhtiesöasiakkaille: https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/yritys_ja_yhteisoasiakkaiden_tarkeat_paivamaarat/

Etsitkö itsellesi kirjanpitäjää, joka pitää huolen siitä, että kaikki yrityksesi asiat hoidetaan kirjanpidossa huolellisesti ja ajallaan, ilman myöhästymisiä? Tilitoimistollamme on pitkä kokemus eri alan yritysasiakkaista. Ota yhteyttä.