Autoedun verotus

Uudessa juttusarjassamme käsittelemme työntekijän luontoisetuja. Ensimmäisenä vuorossa on autoetu.

Mikäli työntekijä käyttää yksityisajoihin työnantajan omistamaa tai hallinnassa olevaa autoa, syntyy siitä autoetua. Autoetu verotetaan palkkatulona ja myös työpaikan ja kodin väliset matkat lasketaan henkilön yksityisajoihin.

Autoetua on kahdenlaista, ja se jaotellaan vapaaseen autoetuun ja auton käyttöetuun. Mikäli kaikki auton kustannukset kustannetaan työnantajan puolesta, on kyseessä vapaa autoetu. Kun autoetu on auton käyttöetu, maksaa työntekijä itse ainakin polttoaineista syntyvät kustannukset. Autoedun arvo on useimmiten kiinteä kuukausikohtainen summa. Toinen vaihtoehto on käyttää kilometrikohtaista arvoa. Tässä tapauksessa työntekijältä vaaditaan kuitenkin ajopäiväkirjaa yksityisajoista. Usealla eri tekijällä on vaikutusta autoedun arvoon. Siihen vaikuttavat auton käyttöönottovuosi, sen hankintahinta sekä lisävarusteet.

Autoedun määrän voit arvioida Verohallinnon laskurilla. Laskuriin pääset tästä.

Haluatko kuulla lisää autoedusta? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

1 ajatus aiheesta “Autoedun verotus”

  1. Paluuviite: Auton Käyttöetu Verotus – MOUNGALLA

Kommentointi on suljettu.