Työntekijän puhelinetu

Luontoisetu on palkansaajan veronalaista ansiotuloa, josta työnantaja toimittaa ennakonpidätyksen. Tässä blogipostauksessa keskitymme työntekijän puhelinetuun.

Vuonna 2017 työnantajan työntekijälle kustantaman puhelimen luontoisetuarvo on kuukaudessa 20€. Kyseinen arvo pitää sisällään kaikki puheluista ja tekstiviesteistä aiheutuneet kulut. Puhelinetu ei kuitenkaan kata puhelimen käyttöä maksuvälineenä, eikä työntekijä voi hyödyntää sitä esimerkiksi keräyksiin osallistumiseen.

Mikäli työntekijän rahapalkka on esimerkiksi 2000 euroa ja hän saa sen lisäksi puhelinedun, jonka luontoisetuarvo on 20 euroa kuukaudessa, ovat työntekijän verotettavat tulot kokonaisuudessaan 2020 euroa. Ennakonpidätys lasketaan siis tästä summasta.
Riippumatta puhelimen arvosta, on puhelinedun arvo jokaiselle palkansaajalle sama 20 euroa. Työnantajalla on kuitenkin oikeus tehdä päätös siitä, minkä arvoisen puhelimen palkansaaja käyttöönsä saa.

Haluatko kuulla lisää työntekijän puhelinedusta tai muista luontoiseduista? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!