Työhuonevähennys

Tiesitkö, että mikäli teet ansiotyötä kotonasi, voit olla oikeutettu työhuonevähennykseen.

Jotta vähennyksen voi hyödyntää, tulee tiettyjen ehtojen täyttyä.  Työhuoneesta aiheutuneet kulut voidaan vähentää verotuksessa, mikäli työnantaja ei ole järjestänyt työntekijälle työhuonetta tai työ pitää sisällään merkittävästi kotoa käsin tehtävää työtä. Tällöin vähennyskelpoisia kuluja voivat olla työntekijälle koituneet vuokra-, lämmitys- ja siivouskulut.

Työhuonevähennys myönnetään kaavamaisin perustein, mikäli työntekijä ei esitä selvitystä hänelle aiheutuneista suuremmista kustannuksista. Mikäli selvitystä ei esitetä, on työntekijä oikeutettu seuraaviin vähennyksiin (2017):

  • Mikäli työnantaja ei ole tarjonnut työntekijälle työhuonetta, ja henkilö hyödyntää kotona sijaitsevaa huonetta hankkiakseen pääansiotulonsa, on hän oikeutetu 820 euron vuosittaiseen työhuonevähennykseen.
  • Mikäli työhuone on työntekijän käytössä osapäiväisesti pääansiotulon hankintaa varten tai huomattavien sivutulojen hankkimiseksi, on työhuonevähennyksen määrä 410 euroa vuodessa.
  • Mikäli verovelvollinen hyödyntää työhuonetta hankkiakseen satunnaisia sivutuloja, on hän oikeutettu 205 euron vähennykseen.

Myös etätyötä kotoa käsin tekevälle henkilölle voidaan myöntää työhuonevähennys. Se, kuinka suureen vähennykseen työntekijä on oikeutettu, vaihtelee sen mukaan, kuinka monta työpäivää kotona on tehty.

Mikäli työhuonevähennys tai muut vähennykset askarruttavat, ota yhteys tilitoimistomme ammattitaitoiseen henkilökuntaan. Palvelemme sinua mielellämme!

2 ajatusta aiheesta “Työhuonevähennys”

  1. Paluuviite: Maaliskuun kuukauden vinkki: Toiminimen verovähennykset - Tilitoimisto Nordic C-Management Oy

  2. Paluuviite: Toiminimen verovähennykset - C- Nordic Management

Kommentointi on suljettu.