yritystoiminnan-laajentaminen-ulkomaille

Yritystoiminnan laajentaminen ulkomaille

Yritystoiminnan kansainvälisille markkinoille laajentamisessa, on yleensä syynä halu kasvattaa tai kehittää liiketoimintaa, perustaa uusi tuotantoyksikkö tai myytävät tuotteet/palvelut tarvitsevat jatkuvan läsnäolon kohdemarkkinoilla. Esittelemme tärkeät vinkit yrittäjille, jotka miettivät toimintansa laajentamista ulkomaille:
 • Hanki vahva pohja menestymiselle kotimaan markkinoilta
  • Kansainvälistymisprojekti harvoin kannattaa, jos liiketoiminta ei Suomessa ole saanut ilmaa siipiensä alle. Se on kuitenkin suuri mahdollisuus kasvaa, kun menestystä kotimaassa on jo kertynyt. Tästä on kuitenkin olemassa poikkeuksia, sillä suomalaisia (yllättäviäkin) menestystarinoita on olemassa.
 • Huomioi kulttuurierot
  • Liiketoimintaa tehdään aina paikallisten ihmisten välillä, joten jos kulttuurieroja ei huomioida riittävästi, voi liiketoiminta epäonnistua pahemman kerran. Kohdemaan päätöksenteko, hierarkia, työtavat, aukioloajat, kilpailijat ja ostajan käyttäytyminen voivat poiketa täysin suomalaisista tottumuksista.
 • Mukauta liiketoimintaasi tarvittaessa
  • Räätälöi tarvittaessa tuotteitasi, toimituksiasi, tee kielikäännöksiä, rekrytoi paikallista osaamista (lakiapu, maajohtaja) jne. Mitä toimia paikalliseen kulttuuriin sopeutumiseen ikinä osaltasi tarvitaankaan.
 • Arvioi kustannukset yläkanttiin
  • Niin kuin monissa suurissa projekteissa on tapana, budjettiin on hyvä varata ylimääräistä yllättävien tai huomaamattomien kustannusten varalta. Näin suurimmilta yllätyksiltä voidaan välttyä.
 • Hanki rahoitusta tarvittaessa
  • Kansainvälisen toiminnan käynnistäminen aiheuttaa muutoksia yrityksen rahoitustarpeessa. Maailmanvalloitukseen on saatavilla lainaa ja tukea, jopa ilman vakuuksia. Rahoitusten tarjoajia on Suomessa useita, näistä ehkä tunnetuimpana toimii Finnvera, jonka tavoitteena on yritysten kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittaminen ja rahoitusmahdollisuuksien parantaminen.
 • Huomioi lainsäädäntö 
  • Ulkomaan lainsäädäntö tulee huomioida alusta alkaen yhtiömuodossa, rekisteröinnissä ja toimintatavoissa. Jos yrityksesi toimii myös Suomessa, tulee huomioida myös suomalainen lainsäädäntö.
 • Punnitse kokonaisuutta
  • Tärkeintä on punnita kansainvälistymisen tuomia mahdollisuuksia ja etuja sen tuomiin riskeihin sekä kustannuksiin. Mitkä onnistumisen mahdollisuudet ovat?

Palveluita voi tarjota myös kotimaasta käsin

Palveluja tarjoava liikeyritys voi tarjota palvelujaan myös toisessa EU-maassa kohdemaastaan ilman, että sen tarvitsee perustaa yritystä. Tämä on myös erinomainen mahdollisuus testata markkinoita, ennen toiminnan laajentamista kyseiselle alueelle. (europa.eu)

Lue lisää aiheesta:

Verotus
Rahoitus 

Autamme yritysten perustamisessa Suomeen tai ulkomaille ja annamme neuvoja verotusasioissa. Ota yhteyttä.

1 ajatus aiheesta “Yritystoiminnan laajentaminen ulkomaille”

 1. Paluuviite: Going global with INPACT - Accounting firm Nordic C-Management

Kommentointi on suljettu.